DERAM Electronics

Assemblage

  Geef je volledige naam in

  Voer geldig e-mailadres in

  het onderwerp van je bericht

  Voer een kort bericht in

  Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.

  Low-Mid Volume

  Bij DERAM staan in onze ESD veilige ruimte (EPA) de productielijn klaar om PCA’s voor u te produceren.

  De meeste producten worden geproduceerd met behulp van Surface Mount Technology (SMT), maar we maken ook gebruik van through-hole (THT) montage. Hoewel de apparatuur, componenten en montageprocessen aanzienlijk verschillen tussen deze twee montagemethoden, hebben we uitgebreide ervaring met beide technieken. Bij DERAM Electronics kunnen we zowel geautomatiseerd SMD en THT-bestücken maar ook hand-bestücken. Daarnaast komt een  combinatie van SMT en through-hole technologieën ook vaak voor.

  Met onze faciliteiten staan wij voor u klaar als u low en mid series PCA’s wilt bestellen.

  PCB Assemblage Proces

  Het assemblageproces kan er heel anders uitzien, afhankelijk van het type PCB en het bestelvolume. Ons assemblageproces kan de volgende stappen omvatten, e.e.a. afhankelijk van de behoeften van de klant:

  Geautomatiseerde Assemblage:
  Geautomatiseerde assemblage is ideaal voor het plaatsen van SMT componenten. Het is de snelste en meest efficiënte manier om consistente printplaten te produceren.

  Reflow:
  Reflow-solderen is de meest gebruikte methode voor het efficiënt solderen van SMT componenten. Het proces maakt gebruik van een reflow-oven om soldeerpasta te laten smelten op een PCB.

  Vapor phase solderen:
  Dit proces is de ideale oplossing voor het solderen van kleine badges (prototypes) met SMD componenten. Het soldeerproces is eenvoudiger, de resultaten beter en consistenter.

  Golf solderen:
  Is een productieproces gebruikt voor het solderen van grote aantallen printplaten. De printplaat wordt over een golf met gesmolten soldeersel bewogen. Deze lijkt op een staande golf. Door het contact van de printplaat en het soldeersel, worden de componenten aan de plaat vastgesoldeerd.

  Selectief solderen:
  Selectief solderen is een meer precieze variant van golfsolderen. Het proces is langzamer dan golfsolderen maar kan wel nauwkeuriger en flexibeler worden toegepast.

  Handmatig plaatsen en solderen:
  Handmatig plaatsen en solderen wordt toegepast op PCB’s waar het onmogelijk is om deze machinaal te assembleren zoals mechanische complexe of grote onderdelen..

  Kwaliteitsinspectie PCB-assemblages

  Het controleren en testen van de printplaat assemblages is een cruciaal onderdeel van het productieproces. Voordat wij de geassembleerde printplaten aan je uitleveren, worden deze standaard visueel geïnspecteerd door onze IPC-A-610 gecertificeerde medewerkers en indien gewenst ook nog getest volgens de specificaties. Uiteraard kunnen wij in overleg de assembleerde printplaten ook volgens je eigen gewenste productspecificaties inspecteren.

  Reinigen van PCB’s en PCA’s

  Verontreiniging op PCB’s en PCA’s, zoals o.a. fluxrestanten en andere chemicaliën die achter blijven bij de productie van PCB’s en PCA’s, kunnen kortsluiting veroorzaken of een probleem vormen voor de betrouwbaarheid van het product. Daarnaast is het een must om PCA’s te reinigen voordat er een conformal coating overheen gaat. 
  Wij kunnen PCB’s en PCA’s op verschillende manieren reinigen bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze ultrasoon cleaner.

  Daarnaast zorgt reiniging van de PCB en/of PCA voor een optimale kwaliteit en lange levensduur.

  Klaar voor Assemblage?

  We staan voor u klaar om u een hoogwaardige, one-stop-shop-ervaring te bieden voor uw assemblage. Indien u meer informatie wenst omtrent Assemblage kosten, onze services of processen, neem dan contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.